1 Aandachtsveld:

Veteranen

2 Selectie verfijnen:

Geavanceerd zoeken »

3 Regio:

Vefijn selectie 16 diensten gevonden
pagina 1 van 2
Volgende pagina
Veteraneninstituut Diensten » Geestelijke Verzorging voor veteranen en hun relaties » Veteranenloket » Educatief programma ‘Veteraan in de Klas’ » Onderzoek » Veteranen en hun missies » Veteranenloket Materiele hulp » Overzicht Nuldelijnshelpers » Psychische hulp nodig? » Stichting MeforYou Voorlichting, lezing, presentaties over de impact van psychische problemen binnen het gezin. » Algemene Federatie Militair Personeel (AFMP) Juridische hulp » Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen Ketenzorg » Veteranenzorg » Nederlandse Officieren Vereniging (NOV) Individuele belangenbehartiging » Vakbond voor Burger en Militair defensiepersoneel VBM Individuele Belangenbehartiging »
pagina 1 van 2
Volgende pagina
Vefijn selectie
Toon resultaten Vefijn selectie
dienst 1 van 16
Volgende pagina

De organisatie


Klik hier voor de organisatie- en contactgegevens van:
Veteraneninstituut
Aangeboden dienst of activiteit:

Diensten


Meer informatie:
Webpagina Diensten


Doel:

Nederlandse veteranen, oorlogs-, dienstslachtoffers en hun relaties hebben ook na hun diensttijd recht op optimale zorg en dienstverlening.


Werkwijze:

Daarom biedt het Veteraneninstituut hen verschillende diensten aan.

De veteranenpas

Bijna alle Nederlandse veteranen hebben een Veteranenpas. Zij genieten niet alleen van het gevoel van erkenning die toekenning en bezit van de pas oproept, maar ook van de bijbehorende faciliteiten. De pas is tweetalig gedrukt, waardoor ook in het buitenland de veteranenstatus kan worden aangetoond.

Ga naar de website voor het overzicht van de voordelen waarvan u kunt profiteren dankzij uw Veteranenpas.

Checkpoint

Tijdschrift Checkpoint is hét blad voor en over veteranen. In dit 64 pagina’s tellende maandblad vindt u informatie over verschillende missies, ervaringen van veteranen, het laatste nieuws en diverse achtergrondverhalen over militaire missies vanaf de Tweede Wereldoorlog tot heden.

Ga naar de website voor meer informatie.

Draaginsignes

Een draaginsigne weerspiegelt de waardering vanuit de samenleving voor dat wat een veteraan als militair heeft verricht of heeft moeten ondergaan. Het Veteraneninstituut speelt een rol bij het uitreiken van twee draaginsignes, een nagedachtenisoorkonde en -sculptuur en een Zilveren Roos voor partners van veteranen. Ga naar de website voor meer informatie.

Direct regelen

U kunt voor verschillende onderwerpen contact opnemen met het Veteraneninstituut, zoals het doorgeven van een adreswijziging of het aanvragen van treinkaarten. Dit kan via een webformulier.

Ga naar de website om naar direct regelen te gaan.

Toch liever contact via de telefoon? Dat kan via 088 334 0050. Ook kunt u een mail sturen naar info@veteraneninstituut.nl.Categorieën waar deze dienst is vermeld
Gegevens ingevoerd: 11-6-2014 15:53:30
Laatste wijziging: 21-1-2020 13:08:13


Doelgroep


- Voor iedereen

Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- veteranen
- dienstslachtoffersDeel deze informatie via: