1 Aandachtsveld:

2 Selectie verfijnen:

Geavanceerd zoeken »

3 Regio:

Vefijn selectie 2 diensten gevonden
pagina van 1
Volgende pagina
Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Veteranen Amsterdam Informatieverstrekking, saamhorigheidsactiviteiten, reünies, en huiskamer » Nuldelijnsondersteuning »
pagina van 1
Volgende pagina
Vefijn selectie
Toon resultaten Vefijn selectie
dienst 1 van 2
Volgende pagina

De organisatie


Klik hier voor de organisatie- en contactgegevens van:
Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Veteranen Amsterdam
Aangeboden dienst of activiteit:

Informatieverstrekking, saamhorigheidsactiviteiten, reünies, en huiskamer


Meer informatie:
zie www.veteranenontmoetingscentra.nl


Doel:

Een huiskamer vol herkenning. Ons veldpost heeft als hoofdtaak het aanbieden van een ontmoetingsplek waarin iedereen zich direct herkent en thuis voelt.

Dit veteranenontmoetingscentrum is aangesloten bij de samenwerkende Veteranenontmoetingscentra (V.O.C.) en voldoet daarmee aan de afspraken en normering op het gebied van onder meer beschikbaarheid, kwaliteit, opleidingen, klachtenreglement etc. De samenwerkende V.O.C. hebben duidelijke afspraken over het bieden van nuldelijnsondersteuning en doorverwijzing naar de professionele hulp, en zijn verbonden met het Veteraneninstituut, het Veteranenloket als toegangspoort naar de professionele zorg en het veteranen Platform als belangenbehartiger van alle veteranen. Dit V.O.C. is er voor veteraan en het thuisfront, overige bezoekers zijn echter ook meer dan welkom. Voor meer informatie zie www.veteranenontmoetingscentra.nl


Werkwijze:

Betrokkenheid en oprechtheid zijn de twee belangrijkste peilers voor het creëren van deze veilige omgeving. Bovengenoemde elementen maken het mogelijk, dat veteranen en hun partner, onder het genot van een kopje koffie met elkaar van gedachten kunnen wisselen, ervaringen kunnen delen en een stuk ontspanning kunnen ervaren. Gekozen is voor een inrichting die naast huiselijkheid en gezelligheid een ambiance uitstraalt die sterk doet denken aan de diensttijd.

De attributen in deze ruimte zorgen ervoor dat je de diensttijd weer even ziet, ruikt, voelt en proeft in algemene zin, het doet sterk denken aan de eerste veldoefening. De aanwezigheid van deze attributen genereert voldoende gespreksstof om met elkaar herinneringen op te halen en te delen in een ongedwongen sfeer.

De inloop voorziening is van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur open en toegankelijk voor iedereen. Tijdens de openingstijden wordt u vriendelijk bijgestaan door een geschoolde vrijwilliger, welke op zijn beurt de functie van gastheer of gastvrouw vervult. Hij of zij zal u met raad en daad bijstaan.Categorieën waar deze dienst is vermeld
Gegevens ingevoerd: 11-2-2013 11:33:20
Laatste wijziging: 10-6-2014 9:50:29


Doelgroep


- Voor iedereen

Speciaal gericht op:
De volgende doelgroep (of -en):
- veteranen
- dienstslachtoffersDeel deze informatie via: