HomeARQ Centrum'45 › Specialistische psychotraumabehandeling
Zoom:

Specialistische psychotraumabehandeling

Doel:

Behandeling van mensen met complexe psychotraumaklachten die het gevolg zijn van vervolging, oorlog en geweld (bijvoorbeeld geweld tijdens het werk, zoals bij politiemensen, hulpverleners, personeel van openbaar vervoersbedrijven, en geweld bij rellen, gijzelingen en aanslagen).


Werkwijze:

Kenmerkend voor de specialistische psychotraumabehandeling is dat er door veel behandeldisciplines wordt samengewerkt : psychotherapie, sociotherapie, creatieve therapie, psychomotore (bewegings)therapie, muziektherapie, medicamenteuze ondersteuning, sociale vaardigheidstraining, activiteitenbegeleiding etc.

Omdat de patiënten vaak meerdere psychische problemen hebben en op meerdere levensgebieden vastlopen is de behandeling op meerdere doelen gericht (multifocaal).

Klinische, dagklinische en poliklinische behandeling is mogelijk. De kliniek in Oegstgeest heeft een aparte afdeling voor kortdurende opname en uitgebreide diagnostiek, een afdeling voor veteranen, een voor volwassen vluchtelingen en een afdeling voor (vluchtelingen)gezinnen. De dagklinische groepen zijn gericht op specifieke doelen en specifieke patiëntengroepen. Zo is er in Oegstgeest dagbehandeling voor (ex)politiemensen, voor veteranen, voor mensen van de naoorlogse generatie, voor ouderen enz. In Diemen is de dagbehandeling vooral gericht op vluchtelingen, zowel volwassenen als gezinnen.Doelgroep


- vanaf 18 jaarGegevens ingevoerd: 1-1-2003
Laatste wijziging: 29-10-2020 14:59:30

ARQ Centrum'45

Bezoekadres:
Rijnzichtweg 35
2342 AX Oegstgeest

Postadres:
Rijnzichtweg 35
2342 AX Oegstgeest

Telefoonnummer: 071 519 15 00 (oegstgeest

Telefoonnummer: 020 840 76 40 (Diemen)

E-mailadres: arqcentrum45@arq.org

Website: www.arq.org/arq-organisaties/arq-centrum45


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
ARQ Centrum’45 biedt landelijk hoogspecialistische psychotraumabehandelingen en ontwikkelt kennis en expertise op het gebied van de psychotraumatologie.

Belangrijkste doelgroepen:
Mensen met complexe psychotraumaklachten, veteranen, vluchtelingen, asielzoekers, mensen die door de uitoefening van hun beroep getraumatiseerd zijn.

Soorten diensten of activiteiten:
Stichting Centrum '45 heeft ruim 40 jaar ervaring met specialistische diagnostiek en behandeling van complexe en langdurige psychotraumaklachten. Kenmerkend voor de behandeling is dat er door veel behandeldisciplines wordt samengewerkt (psychotherapie, sociotherapie, creatieve therapie, psychomotore (bewegings)therapie, muziektherapie, medicamenteuze ondersteuning, sociale vaardigheidstraining, activiteitenbegeleiding etc.) Omdat de patiënten vaak meerdere psychische problemen hebben en op meerdere levensgebieden vastlopen is de behandeling op meerdere doelen gericht (multifocaal). Klinische, dagklinische en poliklinische behandeling is mogelijk.


Contactpersoon:
Team Aanmeldingen
E-mail: arqcentrum45@arq.org
Telefoonnummer: 071 519 15 00