HomeGemeente Doetinchem › Schulddienstverlening
Zoom:

Schulddienstverlening

Doel:

Kunt u uw huur of energierekening niet meer betalen? Levert dit u slapeloze nachten op? Bent u werkloos geworden en is uw inkomen flink gedaald? Of heeft u een lening en kunt u de aflossing niet langer betalen? Kortom: hebt u geldproblemen waar u niet meer uitkomt en wilt u daaraan werken? Dan komt u in aanmerking voor schulddienstverlening. Bij het Bureau voor Financiële Ondersteuning van de gemeente bent u daarvoor aan het juiste adres.

Meer informatie:


Werkwijze:

Als inwoner van de gemeente Doetinchem kunt u gebruikmaken van schulddienstverlening. Wel moet u 18 jaar of ouder zijn.

Welke oplossingen zijn mogelijk?

Bij schulddienstverlening kunt u denken aan het treffen van betalingsregelingen. Of aan het opnieuw financieren van uw schulden. Dit noemen we ook wel 'herfinanciering'. Ook kan het opzetten van een (minnelijke) schuldregeling voor u een oplossing zijn. Of het inzetten van de wettelijke mogelijkheden op het gebied van schuldsanering.

Let op! Het oplossen van uw schuldsituatie is niet altijd mogelijk. In dat geval bekijkt de consulent van het Bureau voor Financiële Ondersteuning met u hoe u de schulden hanteerbaar kunt maken.



Doelgroep


- vanaf 18 jaar



Gegevens ingevoerd: 28-3-2023 12:14:12

Gemeente Doetinchem

Bezoekadres:
Raadhuisstraat 2
Doetinchem

Postadres:
Postbus 9020
7000 HA Doetinchem

Telefoonnummer: 0314-377377

E-mailadres: gemeente@doetinchem.nl

Website: www.doetinchem.nl


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
Het doel van een gemeente is orde handhaven, infrastructuur inrichten en onderhouden en zorg verlenen aan de burgers.

Soorten diensten of activiteiten:
Een gemeente heeft veel verschillende taken. De gemeente: houdt bij wie er in de gemeente wonen; geeft officiële documenten uit, zoals een paspoort of identiteitskaart en een rijbewijs; verstrekt uitkeringen aan wie niet in eigen levensonderhoud kan voorzien; is verantwoordelijk voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (wmo), Jeugdwet en Participatiewet; is verantwoordelijk voor de huisvesting van scholen en geeft geld uit aan leerlingen die extra begeleiding nodig hebben; maakt bestemmingsplannen en houdt toezicht op de woningbouw; legt straten, wegen voetpaden en fietsroutes aan. En zorgt dat ze onderhouden worden; voert de Wet milieubeheer uit; verstrekt subsidies, bijvoorbeeld aan culturele- en sportvoortzieningen of stichtingen en verenigingen met een maatschappelijk doel.