Door het organiseren van een systeem van nuldelijnshelpers aandacht geven aan de erkenning, waardering en zorg voor veteranen en hun relatie.
Informatie en advies over alles wat met veteranen te maken heeft en het geven van ondersteuning bij psychosociale en psychische klachten na een ingrijpende gebeurtenis.
Een veteraan met psychosociale of psychische klachten wordt door een daarvoor opgeleide collega veteraan (nuldelijnshelper) ondersteund bij de verwerking of hantering van deze klachten. Eventueel wordt de veteraan doorgeleid naar de professionele hulpverlening.
Ketenzorg
Het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen (LZV) is een samenhangend zorgsysteem, of zorgketen.
Dat betekent dat het LZV cliënten binnen het samenwerkingsverband alle mogelijke, beschikbare zorg kan bieden. Die zorg kan zeer laagdrempelig zijn zoals gesprekken, begeleid lotgenotencontact, maar ook gespecialiseerd zoals van behandelinginstellingen.
Je kunt terecht bij de nuldelijnshulpverlener van het PVP als je vragen hebt over hulpverlening of zorg, ondersteuning ergens bij nodig bent of even behoefte hebt aan een gesprek.
Contactpersoon:
Naam: Nuldelijnshulpverlener
Telefoonnummer: 088-6617205
E-mail: zorg@politieveteranen.nl
Postadres:
Postbus 2287
1000 CG Amsterdam
Telefoonnummer: 070-4242260
E-mailadres: info@politieveteranen.nl
Website: www.politieveteranen.nl
Doelstelling of kernactiviteit:
Een vereniging die waardering en erkenning wil uitdragen namens alle leden, maar juist ook de samenhorigheid en kennis in de politieorganisatie wil vergroten op het gebied van PTSS en veteraan zijn.
Belangrijkste doelgroepen:
5% van al het personeel werkzaam bij de politie, valt onder de definitie veteraan. Dat komt neer op zo'n 2.500 collega's. Zij bestaan uit twee subgroepen:
* Voormalige militairen die als militair uitgezonden zijn geweest en momenteel bij de politie werken;
* Politiemensen die uitgezonden zijn geweest in een buitenlandse politiemissie.
Soorten diensten of activiteiten:
Belangenbehartiging, informatieverstrekking, saamhorigheidsactiviteiten, reünies, sociale activiteiten, herdenken en ondersteuning bij de verwerking of hantering van psychosociale en psychische klachten na een ingrijpende gebeurtenis of de gevolgen daarvan