HomeStichting Maatschappelijke Dienstverlening Veteranen Amsterdam › Informatieverstrekking, saamhorigheidsactiviteiten, reünies, en huiskamer
Zoom:

Informatieverstrekking, saamhorigheidsactiviteiten, reünies, en huiskamer

Doel:

Een huiskamer vol herkenning. Ons veldpost heeft als hoofdtaak het aanbieden van een ontmoetingsplek waarin iedereen zich direct herkent en thuis voelt.

Dit veteranenontmoetingscentrum is aangesloten bij de samenwerkende Veteranenontmoetingscentra (V.O.C.) en voldoet daarmee aan de afspraken en normering op het gebied van onder meer beschikbaarheid, kwaliteit, opleidingen, klachtenreglement etc. De samenwerkende V.O.C. hebben duidelijke afspraken over het bieden van nuldelijnsondersteuning en doorverwijzing naar de professionele hulp, en zijn verbonden met het Veteraneninstituut, het Veteranenloket als toegangspoort naar de professionele zorg en het veteranen Platform als belangenbehartiger van alle veteranen. Dit V.O.C. is er voor veteraan en het thuisfront, overige bezoekers zijn echter ook meer dan welkom. Voor meer informatie zie www.veteranenontmoetingscentra.nl


Meer informatie:


Werkwijze:

Betrokkenheid en oprechtheid zijn de twee belangrijkste peilers voor het creëren van deze veilige omgeving. Bovengenoemde elementen maken het mogelijk, dat veteranen en hun partner, onder het genot van een kopje koffie met elkaar van gedachten kunnen wisselen, ervaringen kunnen delen en een stuk ontspanning kunnen ervaren. Gekozen is voor een inrichting die naast huiselijkheid en gezelligheid een ambiance uitstraalt die sterk doet denken aan de diensttijd.

De attributen in deze ruimte zorgen ervoor dat je de diensttijd weer even ziet, ruikt, voelt en proeft in algemene zin, het doet sterk denken aan de eerste veldoefening. De aanwezigheid van deze attributen genereert voldoende gespreksstof om met elkaar herinneringen op te halen en te delen in een ongedwongen sfeer.

De inloop voorziening is van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur open en toegankelijk voor iedereen. Tijdens de openingstijden wordt u vriendelijk bijgestaan door een geschoolde vrijwilliger, welke op zijn beurt de functie van gastheer of gastvrouw vervult. Hij of zij zal u met raad en daad bijstaan.Contactpersoon:
Naam: Dhr. Eugene Sandel
Telefoonnummer: 06-42408272
E-mail: Unifil1982@hotmail.com


Doelgroep


- vanaf 18 jaarGegevens ingevoerd: 11-2-2013 11:33:20
Laatste wijziging: 21-1-2020 14:49:06

Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Veteranen Amsterdam

Bezoekadres:
Kometensingel 150
Amsterdam

Postadres:
Kometensingel 150
1033 BZ Amsterdem

Telefoonnummer: 06-42408272

E-mailadres: Unifil1982@hotmail.com

E-mailadres: stichtingveteranenamsterdam@upcmail.nl

Website: www.stichtingveteranenamsterdam.nl


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
De Stichting Veteranen Amsterdam heeft als belangrijkste doelstelling zorg te dragen voor jong en wat oudere veteranen en directe familieleden, die om wat voor reden dan ook de weg naar, en het vragen om, hulp moeizaam vinden en met hun probleem rond blijven lopen met alle mogelijke gevolgen van dien. Dit veteranenontmoetingscentrum is aangesloten bij de samenwerkende Veteranenontmoetingscentra (V.O.C.) en voldoet daarmee aan de afspraken en normering op het gebied van onder meer beschikbaarheid, kwaliteit, opleidingen, klachtenreglement etc. De samenwerkende V.O.C. hebben duidelijke afspraken over het bieden van nuldelijnsondersteuning en doorverwijzing naar de professionele hulp, en zijn verbonden met het Veteraneninstituut, het Veteranenloket als toegangspoort naar de professionele zorg en het veteranen Platform als belangenbehartiger van alle veteranen. Dit V.O.C. is er voor veteraan en het thuisfront, overige bezoekers zijn echter ook meer dan welkom. Voor meer informatie zie www.veteranenontmoetingscentra.nl

Belangrijkste doelgroepen:
Wij (de SvA) zijn veteranenhelpers/kameradenhelpers (nuldelijns) en absoluut géén behandelaars, wij zullen onze maten die te maken hebben met de verwerking van en aanverwante zaken, te allen tijde doorverwijzen naar de professioneel hulpverlening. Het is vanzelfsprekend dat wij, indien gewenst, onze veteranen en directe familieleden trachten te begeleiden naar een hulpverlener en houden een 'oogje in het zeil' zodra een hulpverleningstraject is ingezet.


Contactpersoon:
Dhr. Eugene Sandel
E-mail: Unifil1982@hotmail.com
Telefoonnummer: 06-42408272