HomeVereniging Contact Oud en actief dienende Mariniers (COM) › Belangenbehartiging veteranen
Zoom:

Belangenbehartiging veteranen

Doel:

Zekerstellen dat de belangen van de veteraan worden behartigd en de veteraan de verdiende erkenning en waardering krijgt. Het bevorderen van onderlinge contacten door het organiseren van bijeenkomsten.


Werkwijze:

Door het organiseren van saamhorigheidsactiviteiten, ontplooien van sociale activiteiten Informatie en advies over alles wat met veteranen te maken heeftDoelgroep


- vanaf 18 jaarGegevens ingevoerd: 13-2-2013 14:32:01
Laatste wijziging: 29-11-2022 20:55:47

Vereniging Contact Oud en actief dienende Mariniers (COM)

Postadres:
Entstraat 34
4731 XH Oudenbosch

Telefoonnummer: 06-53 17 74 53

E-mailadres: secrcomnl@gmail.com

Website: www.contactoudmariniers.com


Doelstelling of kernactiviteit:
Toen samen, nu samen Eens Marinier...Altijd Marinier Dat was het uitgangspunt van enige oud-mariniers die in Nederlands-Indië in de Mariniersbrigade hebben gediend, toen zij in 1950 tot de oprichting van het Contact Oud Mariniers (COM) besloten. Het saamhorigheidsgevoel en de kameraadschap, die zij in de Mariniers Brigade hadden ervaren, lagen hieraan ten grondslag.

Belangrijkste doelgroepen:
Klein begonnen, is het COM inmiddels uitgegroeid tot de grootste vereniging van oud-militairen in Nederland met thans ruim 9.000 leden. Het is geen club van oude mannen, zoals de naam wellicht doet vermoeden, maar een bruisende vereniging van net afgezwaaide tot al jaren gepensioneerde mariniers, uit alle rangen en standen.

Soorten diensten of activiteiten:
Het COM is een reünistenvereniging die een nauwe relatie met het actieve korps onderhoudt.
Belangenbehartiging, informatieverstrekking, saamhorigheidsactiviteiten, reünies, sociale activiteiten, herdenken en ondersteuning bij de verwerking of hantering van psychosociale en psychische klachten na een ingrijpende gebeurtenis of de gevolgen daarvan


Contactpersonen:
B. Timmermans
E-mail: Shenandoa01@gmail.com
Telefoonnummer: 06-39675858

Nuldelijnsondersteuning
E-mail: RCCOM@nuldelijnsondersteuning.nl
Telefoonnummer: 06-39675858 of 06-31143584