HomeVeteranenloket › Juridisch advies
Zoom:

Juridisch advies

Doel:

Heb je vragen over schadevergoedingen, uitkeringen, arbeidsongeschiktheid of andere sociaal-juridische onderwerpen? Dan kun je terecht bij een aantal organisaties.

Meer informatie:


Werkwijze:

Veteranenloket

Het Veteranenloket informeert je graag over onder meer de WAO/WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) in combinatie met een arbeidsongeschiktheidspensioen en een MIP, over verstrekkingen en voorzieningen die gerelateerd zijn aan (dienstgerelateerde) zorgbehoefte alsmede over (her)keuringen.

Je kunt het Veteranenloket bereiken via 088 334 00 00 of info@veteranenloket.nl.

Bond van Nederlandse Militaire Oorlogs- en Dienstslachtoffers (BNMO)

Ben je lid van de BNMO en heb je juridische vragen die verband houden met een psychische of fysieke aandoening die je hebt opgelopen als gevolg van je militaire dienst of deelname aan een vredesoperatie, dan kun je deze stellen aan de BNMO door te mailen naar jz@bnmo.nl. Vermeld in je mail je naam, contactgegevens en lidmaatschapsnummer. Of bel naar 0343 47 41 10. Meer informatie vind je op de website van de BNMO. Hier vind je onder andere de meest voorkomende juridische vragen met betrekking tot juridische ondersteuning.

Juridisch loket

Voor juridische vragen die niet dienstgerelateerd zijn is er het Juridisch loket. Het kan gaan om ‘consumentenvragen’, zoals vragen over een scheiding of het kopen van een huis. Algemene informatie en tips vind je op de website van het Juridisch loket. Je kunt via de website ook persoonlijk advies aanvragen.

Sociaal raadsliedenwerk (SRW)

Sociaal raadslieden helpen op een laagdrempelige manier door te informeren, te ondersteunen en te adviseren. Heb je een dienstgerelateerde aandoening, doe dan via het Veteranenloket een beroep doen op de Wet Maatschappelijke ondersteuning. Er kunnen dan extra maatregelen aangevraagd worden. Klik hier voor meer informatie.Contactpersoon:
Naam: Veteranenloket
Telefoonnummer: 088 334 00 00 (7 dagen 24 uur bereikbaar)
E-mail: info@veteranenloket.nl


Doelgroep


- vanaf 18 jaarGegevens ingevoerd: 22-1-2021 12:06:02
Laatste wijziging: 22-1-2021 12:06:02

Veteranenloket

Bezoekadres:
Willem van Lanschotlaan 1
Doorn

Postadres:
Postbus 125
3940 AC Doorn

Telefoonnummer: 088 334 00 00

E-mailadres: info@veteranenloket.nl

Website: www.veteraneninstituut.nl/veteranenloket/


Route / kaart:


Doelstelling of kernactiviteit:
Nederlandse veteranen, oorlogs- en dienstslachtoffers en hun relaties hebben na hun diensttijd recht op optimale zorg en dienstverlening.

Soorten diensten of activiteiten:
Het Veteranenloket biedt toegang tot bestaande zorg en dienstverlening van het ministerie van Defensie, het Nederlands Veteraneninstituut (Vi), het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen (LZV), het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) en het Veteranen Platform (VP) en maakt deze centraal bereikbaar via één website en telefoonnummer.
Het loket is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08:30 uur tot 17:00 uur. Voor een acute zorgvraag is het loket ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar. U krijgt via het loket toegang tot zorg, hulp, materiële ondersteuning en alle nuttige informatie.


Contactpersoon:
Veteranenloket
E-mail: info@veteranenloket.nl
Telefoonnummer: 088 334 00 00 (7 dagen 24 uur bereikbaar)